jueves, 9 de enero de 2014

D’ AVENTURES PER UN PARC CIENTÍFIC

El divendres 15 de novembre, els nens i les nenes de 6è vam anar al Parc Científic de Barcelona, on 6èA i 6èB ens vam separar per fer les mateixes activitats, però per separat.
Experiment amb
diòxid de carboni congelat
Nosaltres escoltant als científics

Una de les activitats tractava en asseure’ns  i  escoltar als científics que ens parlaven, al principi de reaccions químiques desprès de com saber si un ésser viu és de veritat o una copia de cera, de plàstic, de goma, etc.... 
Preparant una capa  de ceba

El nostre ADN

Al final va resultar que si tu no veus les seves cèl·lules no és de veritat, llavors ens van donar un microscopi i un tall de ceba per veure les seves cèl·lules. 

Desprès aquells mateixos científics ens van explicar com veure el nostre ADN, ens van donar un got amb una miqueta d’ aigua per glopejar-la 1 minut i en un potet posar una mida equivalent a 2 dits, desprès posar en aquell mateix pot una miqueta de rentaplats amb aigua i sal i per últim una miqueta d’alcohol  per les ferides i es podia apreciar unes bombolletes que eren el teu ADN, el material genètic era de la saliva que havíem tret amb l’ aigua, desprès de glopejar-la.



Escoltant amb atenció
La 2ª activitat era més bé d’aventures per laboratoris. Una científica molt amable va venir a explicar-nos tot el que veiem com per exemple, els llocs protegits on es feien les reaccions químiques, quan tenien un vidre tancat i només un espai petit per on posar les mans, era perquè era perillós, et queia una goteta d’ uns d’aquells líquids i ja podies anar corrents a la dutxa que hi havia a la sortida, era una dutxa especial per treure els líquids de la pell.

Més tard vam tornar a la sala on vam fer el nostre ADN, però aquesta vegada vam mirar uns vídeos sobre dos ratolins que s’havien d’aguantar en un penjador, un dels dos ratolins s’havia aguantar-se en el penjador i caure a la taula en canvi un altre ratolí no s’havia aguantar-se i sortien moltes coses més en el vídeo. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Civicleta en pijama

Divendres passat els alumnes de 5è vam anar fins al Castell de Montjuïc en pijama (sí, sí, en pijama, el Rei Carnestoltes així ens ho havia ...