jueves, 9 de enero de 2014

CAIXA FÒRUM

El dia que vam anar al CaixaFòrum vam aprofitar molt el temps. 
De fet vam fer dues activitats molt interessants, una d’elles anava sobre invents útils per a països pobres i l’altre activitat va ser la visita a l’expossició d’en Pissarro.

Tot seguit us detallem les dues activitats.

INVENTS

La primera activitat va ser molt divertida. 
Primer de tot, la Begonya (una de les monitores), ens va ensenyar un seguit d’invents que són útils, apart que la majoria d’elements els obtenim de la natura. 
Després de veure algun dels invents, vàrem entrar a una sala on hi havien més invents. A l’acabar de veure’ls, en grups, havíem d’inventar un invent. Cada grup tenia un tema, com: energia solar, alimentació, aigua i salut. Van sortir uns invents molt útils. 
Cada grup tenia una pissarra, dos papers, guixos i retoladors. Primer ho fèiem en brut a la pissarra i després en net en cartolines. Una de les cartolines es quedava a la sala, i així la gent que l’anés a visitar les veuria, i l’altra ens la vam emportar a l’escola.     

Una mostra d’allò que vam inventar:


AIGUA:  “Bomba d’aigua”, està fetA de bambú i va del riu cap el poble o ciutat. FenT que la gent de països africans s’estalviï aproximadament uns 11 km per anar a buscar aigua.
SALUT: “Braç sa”que consisteix en ajudaR a països pobres que no tenen diners per comprar-se un guix. Per això quan es torcen  el braç poden agafar fulles i envenar-se’l desprès posar-se cera i fer-se‘n un venatge.
ENERGIA: “Carro energètic” Transporta qualsevol cosa: menjar, objectes, mobles, etc...TÉ unes plaques  que funcionen amb enèrgia solar perquè es vagi més ràpid i té un motor.
ALIMENTACIÓ:  “Molidora i conservadora portàtil (MCP)” És format per un baúl  (de cervesa o de vi..), enganxat pels dos costats,  té dos braços per fer més fàcil el transport. A dins hi ha punxes per poder moldre el blat. Fas esport i a la vegada mols el blat. També s’hi pot posar fang per conservar els aliments.

PISSARRO

 Camille Pissarro fou un pintor impressionista francès, va neixer a Saint Thomàs el 10 de juliol de 1830 i va morir a París al 13 de novembre  el 1903.

A Pissarro li agradava pintar ambients rurals però això es va veure afectat per la revolució industrial, com que ell volia pintar el que veia, lluny pintava una fàbrica.

Pissarro normalment pintava a l’aire lliure (moltes vegades camins) però un dia li van diagnosticar una malaltia ocular,  això va afectar al seu estil de pintura i es va veure obligat a pintar des de llocs tancats com ara el seu taller o balcons dels hotels.

A Pissarro li agradava viure al camp, igual que a la seva família no els hi agradava l’ostentació de la  riquesa, la monitora ens va ensenyar una fotografia en la que sortia  ell i la seva família al camp.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Civicleta en pijama

Divendres passat els alumnes de 5è vam anar fins al Castell de Montjuïc en pijama (sí, sí, en pijama, el Rei Carnestoltes així ens ho havia ...