lunes, 8 de abril de 2013

TEMPLE GRANDIN


El primer dia de la setmana cultural d’enguany,  vam veure una pel·lícula que es titulava “Temple Grandin”. Parla sobre la història real d’una noia que és autista i explica la seva vida. Un estiu va anar a  la granja dels seus oncles on hi havia vaques i allà va veure que a les vaques  les posaven dins d’una màquina per calmar-les abans de vacunar-les. Un dia estava molt nerviosa, es va posar a la màquina i es va calmar, perquè ella necessitava abraçades però no suportava el contacte humà.  

Va anar a la universitat per estudiar un Màster en ciències i ciències animals i en les pràctiques, com que ella pensava en imatges, es va adonar que les vaques patien amb el sistema de desparasitació que es feia servir en les granges i escorxadors d’Estats Units. Va dissenyar un nou sistema en el que les vaques no sentien ni por, ni dolor.

Va arribar a ser professora de la universitat i va fer conferències per ajudar a famílies amb fills/es autistes. Aquesta història és real.

Ens va agradar molt perquè vam entendre que una persona amb dificultats pot arribar molt lluny.

Si entreu al youtube i escriviu Temple Grandin, podeu veure diversos vídeos amb fets reals d’aquest personatge tan interessant.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Civicleta en pijama

Divendres passat els alumnes de 5è vam anar fins al Castell de Montjuïc en pijama (sí, sí, en pijama, el Rei Carnestoltes així ens ho havia ...