lunes, 8 de abril de 2013

FESTA DE LA BICICLETA


El dia 31 de gener tots els nens i nenes de 5è vam anar a Montjuïc amb autobús. A una zona del castell de Montjuic on hi ha un circuit de bicicletes. Quan vam arribar vam seure en unes grades, on  ens van explicar els senyals de trànsit  perquè així poguéssim anar amb bicicleta.

El triangle, vol dir perill, quadrat, advertència i cercle , obligació, també hi ha l’STOP que és octogonal. També ens van dir com es deien les parts del carrer: vorera per on van els vianants i calçada els vehicles.
La bicicleta és un vehicle que es fa servir per fer esport. Té dues rodes, també una cadireta, un manillar per pilotar-la i pedals, també poden tenir fars i banderetes,  “Bi” vol dir dues rodes tal i com diu el seu nom.

Ens van posar una gorra higiènica sota del casc i una armilla fluorescent  abans de  pujar a les bicicletes. Hi havia com una mini carretera amb semàfors, pas de zebra, senyals... vaja tot el que hi ha en una carretera normal.
La gent que no sabia muntar amb bicicleta  tenia  una bici adaptada, tenia 3 rodes i se li diu tricicle, el compartien.

Quan no era el nostre torn d’anar amb bici fèiem de vianants.

Els guàrdies ens van explicar que anar pel carrer com a conductors has de vigilar molt.



No hay comentarios:

Publicar un comentario

Civicleta en pijama

Divendres passat els alumnes de 5è vam anar fins al Castell de Montjuïc en pijama (sí, sí, en pijama, el Rei Carnestoltes així ens ho havia ...