lunes, 8 de abril de 2013

Braille, l'escriptura dels cecs


Aquest taller l’hem fet amb el Joan, i anava sobre l’escriptura  dels cecs, Braille. El Braille es llegeix amb els dits.

El taller estava dividit amb quatre taules, cada taula hi havia el material necessari per fer  una activitat diferent. Abans de començar l’activitat ens van donar un paper per apuntar les respostes de cada activitat.

Taula 1: Hi havia  una caixa on dintre hi trobàvem diferents objectes , i també uns trossos de roba que ens servirien per intentar sentir-nos com uns  cecs i així ficar la ma a la caixa i així esbrinar quina cosa era. Després hem apuntat en el paper tot el que hem tret de la caixa.

Taula 2:  Vam aprendre a escriure amb Braille el nostre nom i el Joan ens havia donat  una plantilla de les que  utilitzen els cecs de veritat per escriure, tenia quadradets on havies de marcar els punts corresponents a cada lletra.

Taula 3: Hi havia uns contes infantils  per cecs ,  els dibuixos tenien diferents textures per acompanyar el text, i també uns trossos de roba amb els quals ens tapàvem els ulls i així sense mirar endevinar quina cosa era : mar ,lluna ,fulles i moltes textures més.

Taula 4:En la quarta activitat escrivíem amb Braille un lloc o una matèria de l’escola amb l’ajuda d’una  una cartolina on hi havien com unes fitxes de domino retallables i unes boles de plastilina. I amb tot això escriure el lloc o la matèria que vam escollir .Amb les boles de plastilina fèiem unes molt petites i les posàvem en la fitxa de domino com si fossin els punts característics de l’escriptura en braille.

Ha estat tot molt interessant i hem aprés cosses diferents. 

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Civicleta en pijama

Divendres passat els alumnes de 5è vam anar fins al Castell de Montjuïc en pijama (sí, sí, en pijama, el Rei Carnestoltes així ens ho havia ...