martes, 13 de noviembre de 2012

Celebrem la castanyada amb llegendes de por

Era el dia de la castanyada, pel matí vam parlar del que es feia en aquesta festa. Vam començar a parlar de l’origen de la festa de Tots Sants i ho vam relacionar amb el fred, la foscor i el fet que no hi haguessin gaires feines al camp.





I per què la castanyada? Perquè la castanya és un dels pocs fruits d’aquesta època de l’any, perquè guarda molt bé la calor i perquè són molt nutritives. Després vam parlar de com celebren aquesta festa a  diferents països del mon: als ESTATS Units celebren halloween disfressant-se i demanant per es cases dolços i caramels, a Mèxic celebren el dia dels morts i fan dolços amb forma de calavera .






Aleshores el Joan va apagar els llums i ens va explicar una llegenda de por titulada “El vaixell de les animes”. Entre la foscor i la llegenda la veritat és que ens va fer una miqueta de por.
A la tarda vam dividir la llegenda en dotze trossos i, per parelles, vam dibuixar cada part de la llegenda, com si fos una auca. 


Ho hem penjat al passadís i a tothom li ha agradat molt.

Els nostres companys i companyes de 6èa han fet la mateixa feina amb una altra llegenda titulada “El campaner i l’ombra blanca”

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Civicleta en pijama

Divendres passat els alumnes de 5è vam anar fins al Castell de Montjuïc en pijama (sí, sí, en pijama, el Rei Carnestoltes així ens ho havia ...